Kulturni turizam nije samo baština, već i dobro osmišljeni program

  • Naslovna
  • Novosti
  • Kulturni turizam nije samo baština, već i dobro osmišljeni program
Kulturni turizam nije samo baština, već i dobro osmišljeni program

Kulturni turizam nije samo baština, već i dobro osmišljeni program

Razvoj turističke destinacije ovisi o valorizaciji kulturne baštine, a koju modernom turistu treba prezentirati na pravi način.

Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma u Zadru je okupila eminentne stručnjake iz ovog područja, koji svoje znanje i iskustva prenose polaznicima.

Razvoj turističke destinacije ovisi o valorizaciji kulturne baštine, a koju modernom turistu treba prezentirati na pravi način. To je samo dio cjelokupne turističke priče koje djelatnici u turizmu trebaju biti svjesni kako bi na pravi način došli do potreba današnjeg modernog turista.

Također, sama škola otvorila je i druga brojna pitanja poput masovnosti gostiju u turističkim destinacijama, što destinaciju može učiniti nepoželjnom budućim turistima.

Ljetna škola kulturnog turizma organizira se u sklopu projekta „ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“. Paralelno s ljetnom školom odvija se i prvi set radionica kojima se poboljšavaju znanja iz destinacijskog menadžmenta i valorizacije kulturne baštine u suvremenoj turističkoj ponudi.

 

Izvor: ZD1