Storytelling u turizmu i programi turističke prezentacije osobama s invaliditetom

  • Naslovna
  • Novosti
  • Storytelling u turizmu i programi turističke prezentacije osobama s invaliditetom
Storytelling u turizmu i programi turističke prezentacije osobama s invaliditetom

Storytelling u turizmu i programi turističke prezentacije osobama s invaliditetom

U razdoblju od 26.10. do 30.10.2020. godine Grad Zadar organizira set radionica za turističke vodiče u sklopu projekta „ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“.

Upravo su turistički vodiči prepoznati kao važan faktor u lancu promocije kulturno-turističke ponude grada Zadra te ambasador zadarskog turizma. 

Set radionica/edukacija obuhvaća sljedeće teme:  1. Kako ispričati dobru priču (storytelling) i  2. Prilagođeni programi turističke prezentacije osobama s invaliditetom i/ili drugim teškoćama u razvoju.

Dosadašnji trendovi pokazuju kako je sve veći postotak osoba s određenim tjelesnim i fizičkim oštećenjima koja se odlučuju na turistička putovanja. S obzirom da je cilj da se kulturna dobra, Providurova palača i Bedemi zadarskih pobuna, obnove s posebnim naglaskom na pristup osobama s invaliditetom cilj je da se u okviru projekta turistički vodiči dodatno educiraju u ovom pogledu.

Uzimajući u obzir trenutačno stanje u svijetu, u pogledu pandemije virusa COVID-19 važno je pronaći nove načine interpretacije i prezentacije kulturne baštine, s naglaskom na korištenje digitalnih tehnologija i mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

Uzimajući u obzir epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi, radionice će se održati prema sljedećem rasporedu:

·       26., 27. i 28.10.2020. -  u terminu od 17:00 do 20:15  (ONLINE)

·       29. i 30.10.2020. - u terminu od 17:00 do 20:15  (radionice na terenu: grad Zadar - poluotok)

 

Prijave za sudjelovanje na radionicama zaprimaju se na e-mail: stefani.mikulec@grad-zadar.hr do nedjelje, 25. listopada 2020.

Broj sudionika na radionicama je ograničen.

Raspored radionica.pdf