Kneževa palača – kulturna atrakcija godine

Kneževa palača – kulturna atrakcija godine

Kneževa palača – kulturna atrakcija godine

Na Danima hrvatskog turizma, svečanosti dodjele Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, koji se ove godine održavaju u Malom lošnju, Kneževa palača, osvojila je nagradu u kategoriji kulturna atrakcija godine.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je ovom prigodom istaknuo:
Lijepo je biti Zadranin ovih dana u Malom Lošinju na Danima hrvatskog turizma gdje se dodjeljuju godišnje hrvatske turističke nagrade, kazao je gradonačelnik Dukić i uputio iskrene čestitke svim dobitnicima nagrada kao i svim nominiranima.
Ovo okupljanje jasno govori kako hrvatski turizam ne raste samo u statistikama nego i kvalitetom. Tako i mi Zadrani imamo puno razloga za zadovoljstvo – marina Olive Island u Sutomiscici, Holiday village Zaton, gospođa Martinec iz Pinije, gospođa Bencun iz Feral-Toursa, 93. Zrakoplovna baza na Zemuniku, vatrogasac gospodin Rados, eto i naša Kneževa palača, nositelji su ovogodišnjih prestižnih priznanja. Posebno raduje da su zadarske snage prepoznate i kao uspješni poslovni turistički subjekti, kako pojedinci tako i institucije i ustanove, kazao je Dukić.
 
Kneževa palača uistinu je turistička atrakcija, izvanredan spoj kulture i turizma, itekako koristan sadržaj koji je u kratkom vremenu postao blizak brojnim građanima, a poželjan i nezaobilazan za posjetitelje. Kneževa palača novi je i reprezentativan javni prostor koji je našem gradu omogućio novi iskorak u turistickoj i kulturnoj ponudi. Prigoda je ovo za još jednu čestitku i zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta Kneževe palače, ali i poticaj za uspješnu realizaciju sljedećeg projekta – Providurove palače i objedinjavanja zadarskog muzeja Dvije palače, istaknuo je gradonačelnik Zadra Dukić povodom osvajanja ove vrijedne turističke nagrade.
 
Izvor: Grad Zadar