„TAJNE MUZEJSKIH ČUVAONICA – BIOLOŠKA RAZNOLIKOST“

„TAJNE MUZEJSKIH ČUVAONICA – BIOLOŠKA RAZNOLIKOST“

„TAJNE MUZEJSKIH ČUVAONICA – BIOLOŠKA RAZNOLIKOST“

U srijedu, 17. travnja 2019., u maloj dvorani Kneževe palače održano je otvorenje izložbe „TAJNE MUZEJSKIH ČUVAONICA – BIOLOŠKA RAZNOLIKOST“ u organizaciji Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar.

Ovo je treća izložba u nizu iz ciklusa TAJNE MUZEJSKIH ČUVAONICA koje Prirodoslovni odjel organizira povodom dana značajnih za zaštitu prirode. Ovom izložbom, kao i popratnim predavanjima želi se skrenuti pozornost o važnosti očuvanja okoliša i prirodne bioraznolikosti kao temelja za stvaranje zdrave i održive budućnosti. 
Na izložbi su prikazani predmeti iz fundusa Prirodoslovnog odjela koji su grupirani prema staništima u kojima dolaze ili smo njihovom raznovrsnošću željeli istaknuti koliko je priroda začuđujuća u svojoj raznolikosti. Pri tome su preparati prikazani u onom obliku kako se čuvaju u muzejskim čuvaonicama. Na izložbi su prikazane životinje iz raznih dijelova svijeta koje obitavaju na različitim staništima kako bismo što zornije ukazali na bogatstvo vrsta i potaknuli razmišljanje o potrebi njihovog očuvanja.

Sredstva za održavanje izložbe osigurali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zadarska županija.

Izložba se može razgledati do 25. svibnja 2019.

 

Izvor: Kneževa palača (FB)